Skip to main content

A Gonvarri Material Handling AS tulajdonába került az Obchodní společnost KREDIT, spol. s r.o.

A Gonvarri Material Handling (GMH) örömmel jelenti be a Kredit 100%-os felvásárlásáról szóló megállapodást.

A tranzakció az Európai versenyjogi hatóságok jóváhagyására vár és előreláthatólag a 2019-es év vége előtt lezárul.

A Kredit egy Európában jól ismert raktártechnikai márka, a gördíthető állványok piacának egyik legjelentősebb szereplője. A vállalatot Petr Ševčík alapította 28 évvel ezelőtt, székhelye Csehországban található. Ugyanitt fejlesztik és gyártják a termékeiket.

A Kredit független cégként válik a GMH csoport részévé, saját termékeivel, márkával és értékesítési csatornáival.

Frank Pohl, a Gonvarri Material Handling csoport CEO-ja így nyilatkozott: „Örömmel köszöntjük csoportunkban a Kredit csapatát és bízunk benne, hogy ezzel az akvizícióval a GMH tovább növelheti kompetenciáját és piaci részesedését a gördíthető állványok területén, emellett tovább erősödhetnek növekedési lehetőségeink.”

Petr Ševčík az Obchodní společnost KREDIT, spol. s r.o. ügyvezető igazgatójának nyilatkozata: „A Kredit elért egy olyan növekedési szintet, ahol már úgy éreztük, hogy szükségünk van egy erős partnerre a további növekedés érdekében. Örülünk, hogy egy ilyen erős csoport tagjává válunk, melynek révén új lehetőségekhez és stabil pénzügyi háttérhez juthatunk, ugyanakkor tevékenységünk során megőrizhetjük önállóságunkat is.”

A Gonvarriról

A Gonvarri Material Handling az ipari tárolási megoldások egyik vezető gyártója. Széles termékportfolióját 15 helyi irodáján és szerteágazó kereskedelmi hálózatán keresztül Dexion, Constructor és Kasten márkanevek alatt forgalmazza.

A GMH tulajdonosa a Gonvarri Industries, egy több mint 6000 főt foglalkoztató, 43 gyárral rendelkező, multinacionális vállalat. Fő tevékenysége az acélmegmunkálás a jármű-, a közlekedésbiztonsági-, a raktártechnikai- , valamint a napenergiaipar számára.

Related news
Latest news