Skip to main content

A Bauhaus másnapra kézbesíti ügyfelei megrendeléseit a Constructor és Danske Fragtmænd (DF) jóvoltából

Áttekintés

Ügyfél: DF/Bauhaus
Helyszín: Dánia
Igénybe vett termékek és szolgáltatások: TORNADO tároló gép

Ügyféligény

A Bauhaus megbízta a Danish Fragtmænd-et (DF) dániai online áruházának üzemeltetésével. Ennek az volt az oka, hogy a korábbi 3PL partnere nem tudta megoldani a másnapi kézbesítéseket.

Hatalmas feladat volt az árukészlet korábbi szolgáltatótól a DF raktárába történő átköltöztetése. Több mint 7500 különböző formájú és méretű terméket kellett átvinni és teljesíteni kellett a folyamatosan érkező megrendeléseket, mert az online áruház megszakítás nélkül működött az átmeneti időszak alatt is.

6 nappal és 65 kamionnal később befejeződött a költözés és a dániai Bauhaus ügyfelei az ígéretnek megfelelően ettől kezdve másnap megkapták a megrendelt termékeket.

A dániai tevékenység sikeres beindulását követően a Bauhaus megbízta a DF-et, hogy a 18 dán, norvég és izlandi áruházát kiszolgáló központi raktárát is költöztesse el.  Emellett a Bauhaus felkérte a DF-et, hogy kezelje a 11000 cikket forgalmazó, norvégiai online áruházát is. Ennek mérete és komplexitása miatt a DF úgy döntött, hogy szakértőkhöz fordul és meghívta a Constructort egy megbeszélésre.

A Constructor megoldása

A Constructornak nagy tapasztalata van az e-kereskedelemben tevékenykedő ügyfelek terén. Tisztában vannak vele, hogy minden helyzetre egyedi megoldásra van szükség a maximális hatékonyság elérése érdekében. A központi raktár igényeinek felmérését követően tudták, hogy az online rendelések teljesítéséhez gyűjtőkocsikra, kézi vonalkódolvasókra és Construcot TORNADO tároló gépre volt szükség.

  • A TORNADO kapacitása 183 tálcán összesen kb. 3000 doboz.
  • A különböző termékeknek megfelelően egyedileg fel lehet osztani minden tálcát.

A végeredmény

Calle Nicolaisen projektvezető: 

Calle Nicolaisen

Az állványokat és a Tornado tároló gépet a Constructortól szereztük be, mert a termékei jó minőségűek. A Constructor nem a piac legolcsóbb képviselője, de egyértelműen a legjobb. Innovatív a gondolkodásmódjuk és el tudják fogadni, ha egy projekt nem vezet sehová. Számunka ők inkább partnerek, nem csupán beszállítók”.

A másnapi kiszállítások teljesülnek. Az indukciós gyűjtőkocsik és a TORNADO segítségével a DF megnövelte a kigyűjtési hatékonyságot rendelésenként átlagosan 1,2 sorról 3,5 sorra, ami nagyon jól jött, amikor a DF 1100 megrendelést kapott csak a Black Friday alkalmával.

A DF-ről

A Danish Fragtmænd több mint 100 éve nyújt szállítási és logisztikai szolgáltatásokat. Mára igen jelentős vállalattá vált, impozáns számokat tud felmutatni:

  • 3000 alkalmazott
  • 1600 teherautó
  • 8,8M küldemény évente
  • 24 áruterminál
  • 27 raktár
  • 40000 üzleti partner