Skip to main content

Műszaki információk – Tornado

Technical Information - Tornado Storage Machine

1. Tray / Tálca

Tornado Tray - Gonvarri MachinesFix tálca pozíció (FTP) vagy Magasság-optimalizált tálca pozíció (HOT). A Tornado és más tárológépek akkor a leghatékonyabbak a helytakarékosságban, ha az egyes tálcákra hasonló magasságú dolgok kerülnek. Ha ugyanis a termékek magassága nem közel azonos, akkor a legmagasabb tárgynak megfelelő magasságú helyet fog elfoglalni a komplett tálca, ami adott esetben sok kihasználatlan helyet eredményezhet.

FTP kialakítás esetén a tálcák pozícióját a tárolni kívánt termékek magasságának megfelelően előre rögzítjük.
HOT kialakítás esetén a tálcák a betárolt, legmagasabb árunak megfelelő méretű helyet foglalnak el, így nagy részek maradhatnak üresen.


FTP – mint egy rendezett parkoló                    HOT – a rendezetlen parkoló

Nagy méretű tálca vagy több tálca (Multi-Tray) a kezelőnyílásban

A Tornado nagy méretű tálcáinak köszönhetően kb. 20-35%-kal több áru férhető hozzá műveletenként, ami 20%-kal felgyorsítja az árukigyűjtést. A nagy méretű tálcák kiemelkedő ergonómiát kínálnak a legtöbb multi-tray megoldáshoz képest. Emellett kevesebb mozgást és terhelést jelentenek a gépnek, ami ritkább karbantartást eredményez. A nagy méretű tálcák esetén a Tornado kapacitása növekszik, a tároláshoz szükséges gépek száma pedig csökken, ami jelentős mértékű költségmegtakarítást eredményezhet.

A Tornado TCPlus raktárkezelő szoftvere (WMS) segítségével optimalizálható az árukigyűjtés útvonala és a kigyűjtés a legelőnyösebb helyről irányítható. Ez azt jelenti, hogy az általában egyidejűleg szükséges termékek ugyanazon a tálcán lehetnek.

A több tálcás kezelőnyílások esetén lehetőség van két különböző helyen lévő tálca egyidejűleg történő lehívására. Mialatt az első tálcáról történik az árukigyűjtés, a tálcamozgató lift lehoz egy másik tálcát a nyíláshoz. Mikor az operátor végzett az első tálcával, a második tálca a második kiadási pozícióba kerül, majd a tálcamozgató visszaviszi az első tálcát a helyére.

FIGYELEM!

A multi-tray megoldások csak abban az esetben optimálisak, ha az egyes tálcák a kezelőnyílásban vannak legalább 20 másodpercig! Amennyiben ez az idő rövidebb, akkor többet kell várni a tálcák cseréjére, mint az egy tálcás kezelőnyílások esetén.

2. Belt / Szíj

Tornado Belt - Gonvarri Machines     Függőleges mozgás két speciális, bordás szíjjal. 
Nagyításhoz kattintson a képre vagy ide.

 

3. Height measurement, Safety light curtain / Magasságmérés, Biztonsági fényfüggöny

Tornado-height-measurement     A magasságmérő eszköz biztosítja a hely optimális kihasználását.
Nagyításhoz kattintson a képre vagy ide.

 

4. Servo motor / Szervomotor

Tornado-vertical-motor       Vízszintes mozgás szervomotorral.
Nagyításhoz kattintson a képre vagy ide.

 

 5. Shaft sensor / Aknaszenzor

Tornado-servo-and-shaft-sensor       Az aknaszenzorok gondoskodnak a gép biztonságos működéséről. 
Nagyításhoz kattintson a képre vagy ide. 

 

6. Vertical motor / Függőleges motor

Tornado-vertical-motor       Függőleges motor visszatápláló fékezéssel.
Nagyításhoz kattintson a képre vagy ide. 

 

7. Cladding / Burkolat

Tornado cladding - Gonvarrri Machine

Letisztult és igényes burkolat teszi kellemesebbé a munkavégzést és ettől a környezet is tisztábbnak és rendezettebbnek tűnik. A különféle, választható opciónak (például egyedi színek vagy logó feltűntetése) köszönhetően mindenki az adott környezetbe leginkább passzoló megjelenést kölcsönözhet a tárológépeknek.

A burkolat bármilyen RAL-színben megrendelhető, emellett kérhető plexiablakokkal is, lehetővé téve, hogy az érdeklődők láthassák a gép belsejét működés közben.

A burkolati elemek könnyűek. Mindegyik lemez könnyen eltávolítható, így a karbantartás gyorsabb és egyszerűbb. Lehetőség van rá, hogy a raktárban lévő összes tárológép ugyanúgy nézzen ki még akkor is, ha a típusaik eltérőek. 

8. WMS, TCPlus Software / WMS, TCPlus szoftver

A teljesen integrált WMS szoftver biztosítja a tökéletes egyensúlyt az ERP rendszerekkel. A TCPlusról itt talál bővebb információt..

9. PC based control system / PC alapú vezérlés

A Tornado vezérlését egy ipari PC végzi, ami számos előnyt nyújt a hagyományos PLC és logikai vezérlésű tárológépekkel szemben.

Áttekinthető, nagyfelbontású, grafikus megjelenítés egy nagy, színes monitoron. A képernyő méretét Ön választhatja ki. A programok Windows operációs rendszer alatt futnak, a kezelőfelület használata mindenki számára könnyen elsajátítható.

A Tornado egyszerűen a helyi hálózatra köthető és több gép is csatlakoztatható egymáshoz. A távoli hozzáféréssel szakembereink támogatást tudnak nyújtani a felhasználóknak anélkül, hogy ki kelljen menniük a helyszínre, így akár néhány percen belül, egyszerűen és gyorsan tudnak segíteni.

 

10. Lift system, table / Tálcamozgató lift

Tornado-servo-and-shaft-sensor       A Tornado számos, speciális műszaki megoldásainak egyike a tálcamozgató lift. 
Nagyításhoz kattintson a képre vagy ide. 

Ezzel az egyedülálló megoldással nincs szükség nehéz emelőasztalra. A tálcákat a gép jobb és bal oldalán lévő tálcamozgató liftek mozgatják. A függőleges mozgatás oldalanként egy darab fogas szíjjal történik. A szíjak teherbírása egyenként 9000 kg. Vízszintesen pedig láncok mozgatják a tálcákat.